Tokyo Treat - Halloween 2018

2018. október 26.

A Halloween megosztó ünnep, sokak Amerika majmolásának tartják, pedig valójában kelta eredetű. Én nem vagyok vallásos, nekem a Halloween csak limitált kiadású csokikat és vásárlási kedvezményeket jelent. Régóta ki akartam próbálni a Tokyo Treat-et, ez az alkalom pedig megfelelőnek bizonyult.

A Tokyo Treat Japánból érkezik, tele olyan rágcsákkal, amiket nálunk nem kapni.
Két verzió közül választhatsz, a klasszikus (25$) és a prémium (35$), mi az utóbbit választottuk, mert ebben üdítő is van. Egyébként minél több hónapra rendeltek, annál olcsóbb egy box (na nem sokkal, ha egy évre előre veszitek, 3 és fél dollárt spóroltok boxonként).
A szállítás worldwide ingyenes.

A box végül pontosan 5 hét alatt érkezett meg és 14 féle csemegét találtunk benne. (Ha a képekre kattintasz, kiadja nagyobb méretben.)

🎃 Karamellpudingos KitKat
Fehércsokis mini KitKat-ek enyhe karamell ízzel. Nem vagyok annyira KitKat rajongó, de ez egészen finom. Sokkal kevésbé édes, mint egy itthoni fajta. Ami viszont elképesztő és odáig voltam érte, hogy a csokik csomagolásán jelnyelvre tanítják a kölyköket. Egy-egy egyszerű szó/kifejezés van rajtuk és a figura mutatja, hogyan kell jelelni.


🎃 Takoyaki Ramune 
Sült polipos tésztagolyó ízű szénsavas üdítő. Ízre semmihez sem hasonlítható, sült poliphoz sem, talán van egy icipici gyömbéres beütése, az illata meg olyan, mint valami régi parfüm. Nem mondható rossznak, de nem is az az "ide még egy üveggel!" kategória.
Érdekessége, hogy van a tetejében egy golyó, ami ha jól tudom, a szénsavasságot hivatott megtartani, míg ki nem nyitják.


🎃 Sós karamell ízű Tongari Corn 
Ez nagyon érdekes ízvilágú. Nem az a klasszikus karamelles, inkább égetett cukor ízű és mellé még sós + a kukoricapehely íze. Kibontáskor ijesztően édes illat csapott meg, szerencsére nem volt annyira durva. Azt hiszem, csípem. Nem mondom, hogy minden nap tudnám enni, de tetszik. A dobozát is bírom, a hátulján meg van egy kivágható maszk.


🎃 Furuta Micimackós (mézes) és Tigrises (csokis) keksz 
Icipici kekszek. A mézes kicsit érdekesebb, szokatlan, de jó utóízzel. A csokis átlag csokis keksz, csak kevésbé édes. Nem rossz értelemben.


🎃 Yaokin vajkrémes tekercs
Nem túl édes, a piskótája puha. Finom, de semmi különleges.


🎃 Koponya alakú Chupa Chups nyalóka
Eper és lime ízű, az agy része egy darabig puha, aztán az alól is felbukkan a nyalóka, ami sokkal savanyúbb, mint a rózsaszín rész. Vártam, hogy lesz valami a közepén, de nem volt.


🎃 Sanrio Halloween Papiro mandulakrémes csokirúd
Nagyon nagyon lightos íze van. Mintha a sima csokis Győri Édes diétás verziója lenne.


🎃 Yaokin Mochitaro puffasztott rizs
Ízre kicsit Mexicorn-szerű, állagra meg olyan, mint a kruton. Finom, nem túl sós.


🎃 Calbee rákszirom
Rákszirmot azt hiszem, itthon is kapni, csak nem ezt a fajtát. Nem kell amúgy semmi extrára gondolni, ez egy rákízű chips. Egész pontosan olyan, mint azok a szinte bárhol kapható piros rákrudacskák, amiknek amúgy nincs sok közük a rákhoz. Nem rossz, de nem az én műfajom.


🎃 Yaokin Umaibo kukoricasnack 
Teljesen olyan, mint a ketchupos Cheetos. Csak nagyobb és vastagabb.


🎃 Glico Balance Mini-Cake Bar 
Hivatalosan sajttorta ízű, gyakorlatilag valami furcsa diétás mézeskalácsra hasonlít. Különlegessége, hogy 10 különböző vitamin, kalcium, magnézium és vas van benne.


🎃 Coris Candy Apple DIY Kit 
Ez egy nagyon érdekes édesség, ugyanis a nevében szereplő DIY valóban azt jelenti, "csináld magad". Te készíted el a saját cukorkádat. Tartozik hozzá apró cukordrazsé és egy kis tasak nagyon sűrű cukorszirup. Fogod a kis pálcikát, beleszúrod egy golyóba, megforgatod először a szirupban, aztán a cukorban és eheted is. Egyébként nagyon finom, látvány alapján valami sokkal durvább édes ízt vártam, de kellemesen édeskés, enyhén savanyú és ott van még az almaíz is.


🎃 Maeda-Seika sütőtökös puffasztott búza
Ezek a kis bogyók olyanok, mint a szőlőcukor, némi tésztás utóízzel. Ahogy rágni kezded, szinte "feloldódik".


🎃 Tohato Poteko Pumpkin Gratin
Mint kiderült, ezek sütőtök ízesítésű mini chipsek. Nagyon finomak, az alap ízvilága olyan, mint egy Pom-bär macinak, csak ott van mellé ez a gyümölcsös íz. Még tudtam volna enni belőlük.


Összességében finomak voltak és ami szinte mindegyiknél feltűnt, hogy nincs túlnyomva ízekkel. Ehhez hozzá tudnék szokni. Egyik sem túl édes, túl sós, túl fűszeres. Pont jók.
Ha kedvencet kéne választanom, édességek közül a DIY Kit, rágcsák közül pedig a Tongari Corn volt a legjobb.


Ha kedvet kaptál hozzá, IDE kattintva 5$ kedvezményt kapsz az első boxból. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése