Mancsok

2018. augusztus 25.

A körmeimre állandóan rákérdeznek, hogy műköröm-e, mivel újabban elég hosszúak, így gondoltam ejtek pár szót róluk.
Kb két éve géllakkom van, a fedő- és alaplakk Kodi, a szín pedig OPI. Tartós, nem kopik, a fénye olyan az utolsó napon is, mint mikor feltették. Lehet rá festeni, az átlag lakklemosó nem oldja.
Sokan azt hihetitek, az ilyesmi szalonmacáknak való, akik csak integetésre használják a kezüket, de ez nem igaz. Nagyon sok mindenre használom a körmeimet és semmi bajuk nem lesz, szóval bátran ajánlom olyan nőknek, akiknek egyrészt nincs ideje lakkozni (pl baba mellett), másrészt az átlagosnál egy fokkal jobban igénybe van véve a kezük (sokat mosogatnak, kertészkednek). Tudom, hogy hülyén hangzik, de halál komolyan beszélek. Kéthetente egy délutánra a legelfoglaltabb nő is el tud szabadulni, sőt, kell is, mert ennyi jár nekünk.


Tehát ez műköröm?
Nem, nem az. Ez egy speciális körömlakk, ami fényre köt, és a saját körmödre kenik, mint a sima lakkot, nem pedig építik, mint a műkörmöket. Hátránya, hogy ha rövid a körmöd, ezzel nem lehet meghosszabbítani, ez "csak" egy tartós lakk, ellenben előnye, hogy rugalmasabb, így jóval nehezebben törik, mint mondjuk a porcelán körmök.

Mi a helyzet az anyagiakkal?
Anyagi szempontból én speciel olcsóbban jövök ki, mint mikor 3-4 naponta magam festettem otthon, mivel rengeteg lemosó, vatta és körömlakk ment el.

Gyenge körmökre is lehet géllakkot felrakatni?
Igen.
Az én körmeim azelőtt iszonyatosan tönkre voltak menve az állandó bufferezéstől/lakkozástól és konkrétan papírvékonyak lettek, fájtak, hajlottak, legkésőbb a harmadik napon minden körömlakk megtört rajtuk és lepattant. Éveken át nem tudtam őket megnöveszteni, aztán egy nap mindennek tetejébe a kisujjamon konkrétan hosszában betört a körmöm (az élő részben is), akkor tudtam, hogy most már muszáj kitalálni valamit. Ekkor jött a tartós lakkozás és azóta a lenti képen látható karmokkal rohangálok. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése