The Ordinary 30% AHA + 2% BHA Peeling Solution

2020. július 4.

Pár hónapja, amikor a Noni Night szérumról írtam, és felhoztam példának ezt a hámlasztót, megrohamoztak az e-mailek, hogy mikor lesz/lesz-e The Ordinary 30% AHA + 2% BHA Peeling Solution termékteszt. Akkor megnyugtattam mindenkit, hogy hamarosan sort kerítek rá és most itt is van.

Ha valaki nem ismerni a márkát, tudni érdemes, hogy a Deciem alá tartozik (ahogyan például a Niod is), termékeik magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek, az áraik pedig nevetségesen alacsonyak.
Ez a 30ml-es kis üveg 3500 forint volt a Tinamuban, a hivatalos oldalon pedig még ennél is olcsóbb (7.2 euró).

Figyelem! Ez a termék kémiai hámlasztásban kezdőknek és érzékeny bőrűeknek NEM ajánlott!

Ahogyan a neve is mutatja, ez egy bivalyerős, otthoni hámlasztó kezelés nem kevesebb, mint 30% AHA és 2% BHA tartalommal.
Olaj-, alkohol-, illatanyag-, szilikon- és gluténmentes, vegán, valamin nem tesztelték állatokon.
A pH értéke 3.5 és 3.7 közé tehető. (Aki ellógta volna a kémiát általánosban, a semleges pH érték 7, a bőrünk pH-ja pedig 4.7 körül van.)
Legfőbb összetevője a glikolsav, de tartalmaz még szalicilsavat (BHA), tejsavat, borkősavat és citromsavat. Fontos megemlítenem a benne található tasmán hegyi bors levelének és virágának kivonatát is, ami azon túl, hogy ilyen gyönyörű színt ad a terméknek, segít csökkenteni a savak által okozott irritációt és bőrvörösséget is.

A csomagolás a márkától megszokott, kissé gyógyszertári beütésű pipettás üveg. Nekem tetszik, szerintem jól passzol a termékhez. Egyetlen problémám a kupakkal van, amit nem lehet normálisan visszazárni, de ezt már több terméküknél is tapasztaltam.


Állagra folyékony, de mégis könnyen eloszlatható, picit nyúlós, talán a szörpökhöz tudnám legjobban hasonlítani. Illata alig van, kozmetikumos-édeskés.

A gyártó javasol bőrtesztet az első használat előtt, szerintem ez okos dolog, de mindenkire rá van bízva, hogy megcsinálja-e. Aki már otthonosan mozog a hámlasztás terén és túl van erősebb termékeken, valószínűleg nem fog rosszul reagálni erre sem. Mi is megcsináltuk kíváncsiságból, de persze nem jelentkezett semmi tünet.

Tisztítás után óvatosan, szemkönyéket kihagyva kell felvinni. Fontos, hogy ne használjátok nedves arcbőrön, mert csípni fog, mindenképp várjátok meg, míg rendesen megszárad.
Ami még fontosabb, hogy 10 percnél tovább NEM szabad fent hagyni! A neten természetesen mindenféle alternatív használati mód kering erről a termékről, van, aki bevallottan tovább hagyja fent, néhányan simán felkenik nedves bőrre, de én nem javaslom, hogy kísérletezzetek, a gyártó nem véletlenül írt hozzá egy féloldalas használati utasítást. Komolyan gyerekek, mossátok le 10 perc után és különösen figyeljetek, hogy öblítés közben se menjen a szemetekbe.

Sok szempontból érzékenynek tartom a bőrömet, a napfényt például egyáltalán nem bírom, de futottam már bele krémekbe is, amik irritálták az arcbőröm, éppen ezért mikor kentem fel, lélegzetvisszafojtva vártam, hogy mikor jön a sokak által emlegetett szurkálós érzés, de nem jött. A sokadik használatnál egyszer éreztem némi viszketősen csipkedős érzést, de kb két perc után elmúlt. (A férjem (közepesen érzékeny, olajosabb bőrtípus) viszont érzi, elmondása alapján nagyon kellemetlen, de szintén csak az elején.) Lemosás után az én bőröm sosincs kipirosodva, az övé néha és nem vészesen.

Eredmények közvetlenül használat után: Tükörfényes, babapopsi bőr. Sokan mondták, hogy a kezelést követően húzódik a bőrük, azonnali hidratálás kell nekik, de nálunk nem volt ilyen. Teljesen normális, se nem száraz, se nem zsíros tapintású mindkettőnk bőre. A használatot követően kb 4 napig érzem lényegesen simábbnak az arcom.

Eredmények hosszútávon: Hogy őszinte legyek én több hónap használat után sem látok semmi változást, mondjuk nincs is problémás bőröm, de reménykedtem, hogy az apróbb mimikai ráncaim halványulnak, vagy ilyesmi, de sajnos csak közvetlenül a kezelést követő napokban érzem jobbnak.

Összegzés 
Kedvelem ezt a terméket, szeretem használni, tetszik az eredménye, még ha csak pár napra is szól. Hámlasztásban jártas embereknek mindenképp ajánlom kipróbálni.



Milyen gyakran használhatom?
Heti kettőnél gyakrabban nem javasolt. (Én csak heti egyszer használom.)

Mi történik, ha tovább fent hagyom?
Ha túlhámlasztasz, napégéshez hasonló tünetek jelentkeznek, úgy mint arcpír, égető/viszkető érzés, hámlás (súlyosabb esetben hólyagosodás). Nekem egyszer túlhámlasztott egy kozmetikusom, rémes volt. Borzasztó tapintása volt a bőrömnek és persze a fent említett tünetek is jelen voltak. Még így is mázlim volt, mivel a homlokom kimaradt a buliból és persze az egész lehetett volna sokkal durvább is. Nagyban függ a bőrödtől és a használt termékektől, hogy mennyire lesz gáz a helyzet, de inkább ne akard megtapasztalni.

Mit csináljak, ha már túlhámlasztottam?
Hagyd abba a kémiai hámlasztók használatát, amíg rendbe nem jön a bőröd. Hidratáld és egyúttal kerüld a szárító termékeket (pl extra matt alapozó), a napot (a szolit is) és a lehető leggyengédebb lemosóval tisztítsd. A bőrödtől és az irritáció mértékétől függően 5-15 nap, míg teljesen helyre jössz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése