BOD Glitter Body Scrub

2018. október 27.

Ha 1-2 napot kihagyok kézkrémezésben, brutálisan kiszárad a bőröm. Azonnal kirepedezik, fáj, érdes és elég rosszul néz ki. Régóta terveztem már, hogy beszerzek egy testradírt, mikor megláttam ezt az apróságot Beauty Bay-en és azonnal a kosaramban landolt.

Ez egy BOD csillámlós testradír. Travel size, egészen pontosan 50ml. Kapható 200g-os kiszerelésben is, de mivel én csak a kezemre szerettem volna használni, a kisebbet választottam. Kellemes illata van, inkább kézkrémes, de azért érezni a kókuszt. A szemcsék finomak, de hatékonyak és miközben radírozol, csillámlik az egész bőrfelület. Ezek a csillámok minimálisan megmaradnak rajtad öblítés után is, de nem kell aggódni, alig feltűnőek.


A termék hátulján fel van tüntetve, hogy vegán és "fish friendly", azaz halbarát.
Na de miért kell egy bőrradírnak halbarátnak lennie, nem radírozunk vele halakat, nem igaz?
A válasz egyszerű: a benne lévő csillám nem állati eredetű. Igen, más esetben előfordulhat, hogy az, sőt, egy időben szinte minden csillámos rúzs tartalmazott halpikkely származékot (guanine, pearl essence), de a vegán életmód térhódítása óta a legtöbb gyártó igyekszik elkerülni ezt.

Elégedett vagyok ezzel a termékkel, mert bár a ragacsosabb, nagyobb szemcsés radírokat kedvelem, a feladatát teljesíti és nem okozott irritációt sem. Tervezek mást is kipróbálni ettől a márkától.

2 megjegyzés:

  1. Nem azért hal-barát, mert ha megeszik a halacskák a radír-részecskéket nem pusztulnak el tőle :D ?
    Sajnos sok gyártó még mindig műanyag darabkákat tesz a radírozó termékeibe, használat után a lefolyón keresztül visszakerül a természetes vizekbe és a vízi állatok megeszik, mert apró ételnek nézik. Nem túl egészséges :(

    VálaszTörlés
  2. A tubus hátoldalán (nyitóképen jobbra fent) egész pontosan az szerepel, hogy "fish friendly glitter", tehát a halbarát itt egészen biztosan a csillámokra vonatkozik. Ami pedig radíroz benne, az ugye a só (Sodium Chloride néven egyből a második összetevő), szintén nem veszélyes.

    VálaszTörlés