MAC vs NYC szempillagöndörítő

2018. október 14.

Mennyivel jobb egy 6800 forintos szempillagöndörítő egy alig ezer forintosnál?

A New York Color-os göndörítőt sok éve használom, ő egyébként életem első ilyen szerkentyűje. 900-valahány forint volt, egy tartalék gumibetét járt hozzá. Egy gumi kb másfél évig bírja, a göndörítő tovább is. Egy másik ugyanilyen használatlanul hever a fiókban, mivel csak a gumibetét miatt vettem meg, ami külön sajnálatos módon nem volt kapható.
A MAC göndörítőjével régóta szemeztem és most, hogy a NYC márka felszívódott az összes üzletből, úgy voltam vele, ár ide vagy oda, eljött az ő ideje. Őhozzá ugyanúgy egy tartalék betét jár, külön itt sem kapható. A pazarlás netovábbja, főleg, mivel majdnem hétszer (!) annyiba kerül, mint a másik.

A leginkább szembetűnő különbség kettejük között, hogy a NYC rugós és a nyele csúszásgátlóval van ellátva. Ami már csak kézbevételnél tűnik fel, hogy ő nagyobbra nyitható, egészen pontosan 1 centire, míg a MAC éppen fele ekkorára. A para itt kezdődött.
Az átlagosnál hosszabb, enyhén ívelt pillákkal rendelkezem, amiket lényegesen nehezebb volt a kisebb résen áttolni, egyrészt, mivel kevesebbet látok, másrészt, mivel az oldalsó pillák beleütköztek a göndörítőbe, emiatt az első göndörítésnél páran ki is maradtak, míg másokat rossz helyen sikerült meghajlítani. Bosszantó.
Tököltem vele egy darabig, de meg sem közelítette azt, ahogyan a másikkal szokott kinézni, így aztán feladtam. Előkaptam a régi, jól bevált göndörítőt és másodpercek alatt szebb pillákat varázsoltam magamnak, mint az azt megelőző 10 percben a vadiúj, méregdrága, profi darabbal.

Másnap újra nekifutottam. Egyik szememet az egyikkel, másaikat a másikkal csináltam, gondoltam legalább megnézem, mennyire tér el a végeredmény. Mint kiderült, szinte alig.
Ha oldalról néztem tükörrel, az, amelyiket a MAC göndörítővel csináltam egy picikét kevésbé volt íves, de ennyi. Szemből szinte semmi különbség nem volt, a nap végére meg pláne. Kijelenthetjük, hogy tök ugyanazt tudja egy drága és egy olcsó szerkentyű is, legalábbis ebben az esetben. Viszont ott van az az el nem hanyagolható tény, hogy az egyiket kényelmesebb használni, így a nyertesünk egyértelműen a NYC.

Tehát a válasz a kérdésre: semennyivel. Csak mert valami márkás és profi termékként fut, még nem jelenti, hogy jobb is, mint olcsóbb társai. Nyilván egy rövidebb szempillájú nőnek nem lenne vele ilyen problémája, de ez engem marhára nem vigasztal. Csalódott vagyok, mivel először életemben nem lettem maradéktalanul elégedett egy MAC-ben vásárolt termékkel.
De legyünk pozitívak, már tudom, mire kell figyelnem, ha legközelebb szempillagöndörítőre vadászok: a rés legyen nagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése