Kora Organics Plant Stem Cell Retinol Alternative Moisturizer

2024. február 14.

Éppen befejeztem az alternatív retinolos szérum tesztelését, mikor megjelent a hozzá tartozó krém is. Természetesen megint épp ekkor bontottam ki egy új refillt a kedvenc Turmeric Glow krémemből, így az új kipróbálása ismét váratott magára. 

Plant Stem Cell Retinol Alternative Moisturizer gyönyörű lila tégelyt kapott, ami szépen illeszkedik az eddigi hidratálók sorába. 
A krém halvány szürkéslila, textúrára picit géles, az illata pedig hasonló a széruméhoz, de annál kevésbé intenzív, kicsit édesebb, virágosabb. 


A szérumhoz hasonlóan ezt a krémet is használhatják érzékeny bőrűek, sőt, akár a szérummal együtt is, mivel az 5%-os hatóanyagtartalom (1% bakuchiol, 4% alfalfa, akárcsak a szérumnál) kellően gyengéd a bőrhöz, így nem okoz irritációt. 

Nagyon gyorsan beszívódik és teljesen matt lesz. Ha hozzáérek a bőrömhöz, minimálisan tapad, de egyáltalán nem fénylik. Annak ellenére, hogy ilyen "száraz érzésű", érezhetően hidratál és másnapra finom puha a bőröm akkor is, ha este kihagyom az utolsó lépést, vagyis a Noni Glow olajat. 
Amit viszont megfigyeltem, hogy ennél a krémnél nem lesz olyan szép, üde kinézetű a bőröm, mint a szokásossal, sőt a fényesedésre hajlamos részek picit olajosabb érzetűek másnap, míg a többi rész szinte fakó. (Leginkább az angol "dull" kifejezést tudnám használni, ami egy gyakori jelző a bőrápolásban, viszont szó szerinti fordításban azt jelenti "unalmas", amit meg a magyarok nem használnak a bőr állapotára, de remélem értitek, hogy mire gondolok.) 

A másik észrevételem, hogy a Noni Night szérumra kenve még szárazabbnak érződik, kenem a krémet és mintha kétszer olyan gyorsan tűnne el, mint egyébként. A Noni Night az egyik kedvenc Kora termékem, de a teszt alatt többször is kihagytam, mert egyszerűen rossz érzés a kettőt együtt használni. 

Ami a hatást illeti, nem vettem észre változást, pedig úgy gondoltam, ha már duplázom a hatóanyagot, biztosan látványos lesz. 

A teszt utolsó próbájaként odaadtam a férjemnek is, akinek olajosabb bőre van. Elsőre tetszett neki, hogy gyorsan beszívódik és azonnal matt lesz és szívesen használta (szívesebben, mint én), de végül ő is visszaadta azzal, hogy a nap végére kifényesedik az arca és zsírosnak érzi. 

Összegzés
Biztosan nem veszem újra. Bár sok jó tulajdonsága van és alapvetően minőségi a termék, az én bőrömön sokkal jobban működik a Turmeric Glow, de még az Active Algae is, pedig az olajosabb bőrűeknek készült. Mindkét korábbi krémet hidratálóbbnak érzem, mint ezt, ráadásul erre a kezdeti mattsága miatt nem szeretek sminkelni, mivel nem siklik olyan szépen rajta ceruza, nem oszlik olyan könnyen az alapozó. Elhasználgatom, ha olyan helyre megyek, ahova nem kell vagy nem lehet sminkelni, oda egészen jó, hiszen nem tapad úgy bele minden és nem fénylik az arcom. 
Kicsit frusztrál, hogy nem vált be, nagyon arra készültem, hogy új kedvencet avatok. 


Mi a helyzet az alkohollal az összetevők között? 
A Cetearyl Alcohol egy zsíralkohol és az úgymond "jó" alkoholok közé soroljuk őket. Kémiai szerkezete miatt az FDA még az „alkoholmentes” címkével ellátott termékek összetevőjeként is engedélyezi. 
A lista végén szintén láthatsz egy kis alkoholt, ez Benzyl Alcohol, ami egy teljesen biztonságos, természetesen is előforduló összetevő, az Ecocert is jóváhagyta. Mivel nagyon a végén van, valószínűleg vagy tartósítószerként van a krémben, vagy mint valamelyik esszenciális olaj összetevője. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése