Kora Organics Noni Night AHA Resurfacing Serum

2020. április 21.

A februári megjelenése óta vártam, hogy végre letesztelhessem ezt a terméket! Sajnos a járvány miatt a szállítás kétszer annyi idő volt, mint általában, de azt kell mondjam, megérte kivárni.

Noni Night AHA Resurfacing Serum egy könnyen beszívódó, savanykás illatú, krémnél valamivel hígabb, de nem az a klasszikus folyékony állagú, éjszakai szérum.

Az összetevők listáján az aloe vera lé áll az első helyen (magyarán ebből van benne a legtöbb), utána pedig közvetlenül a tejsav van, mely egy glikolsavnál gyengédebb kémiai hámlasztó (AHA), ami mellékesen hidratál is, valamint tartalmaz fűzfakéreg kivonatot, amiről talán nem is gondolnád, hogy természetes BHA (szalicilsav) forrás.

A kémiai hámlasztás hallatán sokaknak valami barbár dolog jut eszébe, ami biztosan fáj, meg biztosan lemarja a fél arcodat. Ez nem így van. A számodra megfelelő kémiai hámlasztó szinte észrevétlenül kell, hogy működjön, épp csak annyit kell tapasztalnod, hogy jobb a bőröd.
Például ha ténylegesen elkezd hámlani, az nem jó, akkor túl erős a cucc, amit használsz. A hámlasztók kiválasztásánál nagyon fontos, hogy kísérletezz a gyengébbektől az erősebbek felé haladva, mivel nem biztos, hogy ami a barátnődnek (vagy akár egy beauty bloggernek) bevált, az neked is frankó lesz.
Ott van például a The Ordinary 30% AHA + 2% BHA Peeling Solution, amit agyonajnároznak a neten és valóban egy klassz termék, ugyanakkor egy glikolsav bomba, semmiképpen sem javasolnám kezdőknek vagy érzékeny bőrűeknek. Aztán itt van ez a kis szérum, ami meg mondjuk egy érettebb, amúgy sem érzékeny bőrnek már lehet, hogy túl kevés. Szóval mindenképp neked kell kitapasztalni, hogy melyik hámlasztó a megfelelő számodra.
Ami még fontos, hogy különösen figyelj a fényvédelemre a kezelés alatt, valamint a kezelés befejezte utáni héten, mivel a legtöbb termékben lévő hatóanyag(ok) érzékennyé teszi(k) a bőrödet és könnyebben leéghetsz. Erre általában külön felhívják a figyelmedet a termékek leírásában, de azért én is mondom, hátha valaki nem szokta a dobozokat olvasgatni.


4 héten át minden este használtam, aztán kíváncsiságból kihagytam pár estét, hogy lássam, van-e különbség, és a következő használat utáni reggelen megbizonyosodtam róla, hogy bizony van. Azokon a reggeleken, amikor előző este használtam a szérumot, az arcom olyan, mintha frissen radíroztam volna, nagyon puha és sima, ráadásul a kritikus részeken is kevésbé olajos a bőröm.

Nagyon megkedveltem ezt a terméket és kifejezetten ajánlanám olyanoknak, akik kezdők a kémiai hámlasztásban, valamint azoknak is, akik épp csak egy kis pluszra vágynak, de nincsenek extrém bőrproblémáik és anti-aging termékekre sincs még igazán szükségük, mert bár a kémiai hámlasztók büszkélkednek öregedésgátló hatással, ez a szérum közel sem olyan erős, mint mondjuk a fentebb említett The Ordinary termék. Ez mint mondtam, csak egy kis plusz.



Szabad más termékeket, például hidratálót használni a szérum mellett?
Természetesen, én is a többi Kora termékkel együtt használom. Először arctisztítás (Cream Cleanser) és tonizálás (Balancing Rose Mist), majd a szérum (miután felviszem, várok egy fél percet), aztán mehet rá az arckrém (Hydrating Moisturizer), de például Miranda Kerr a krém előtt még a Noni Glow arcolajat is beiktatja. Annyi a lényeg, hogy mindig tiszta arcbőrre vidd fel és más krémek/szérumok előtt.

Szabad bőrradírt használni a kezelés alatt?
Szabad, de nem szükséges. Én is mániákus bőrradírozó vagyok, de ha kémiai hámlasztót használok, a durvább szemcsésről átállok egy finomabbra, hogy minimalizáljam a mikrosérülések kockázatát.

Minden nap lehet használni?
Igen, mint említettem, én is minden nap használom, ez egy nagyon gyengéd termék a hámlasztók között, amennyiben nem tapasztalsz irritációt, úgy nyugodtan használhatod minden este.

2 megjegyzés:

  1. Honnan rendeled a Kora termékeket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többnyire a hivatalos oldalról. Ha tehetem, az angol SpaceNK-ről, de ott sokszor ki vannak fogyva termékek és persze eleve csak a népszerűbb darabokat tartják. Linkek menüpont alatt találsz infót. :)

      Törlés