JVN Nourishing Shine Drops

2024. február 8.

Ma egy itthon viszonylag kevésbé ismert márkát hoztam, a JVN-t. A mozaikszó Jonathan Van Ness nevét takarja, akit a Netflix Queer Eye c. sorozatából ismerhettek. Aki nem ismerné ezt a sorit, ez egy átalakító reality, ahol az öt, különböző skillekkel megáldott főszereplő egy rászoruló embernek segít megújulni. (Az öt fiúka közül természetesen Jonathan a beauty-felelős.) Na de hogy a márkáról is szót ejtsek, ez egy vegán és cruelty-free (Leaping Bunny) hajápolási brand, csomagolásaik újrahasznosíthatóak, összetevőik pedig fenntartható forrásokból származnak. 

Régóta keresem azt a szilikonmentes hajolajat, ami ápolja, de nem nehezíti el a hajamat és eddig a tavalyelőtt tesztelt Rahua olaj állt ehhez a legközelebb, amit végül csak azért nem vettem újra, mert annyira kevés kellet belőle, hogy a rendszeres használat ellenére sem fogyott le a lejárati idő belül, ahhoz meg egy kicsit borsos ára van (46 euró), hogy a harmadát kidobáljam. JVN olaja közel feleennyibe kerül (21 font) és 3 milliliterrel többet is kapunk a pénzünkért. Na de lássuk a terméket! 


A Nourishing Shine Drops egy hidratáló, hemi-squalane alapú hajolaj. A hemi-squalane alacsonyabb molekulasúlyú, mint a sima squalane, így textúrára közel vízszerű, hajra kenve pedig szinte súlytalan. A pipetta jó minőségű, szépen lehet adagolni vele, nem csöpög. Az illata enyhe, gyümölcsösen édeskés és kicsit virágos. Nem igazán az én világom, inkább egy kellemes lakásillatosítónak tudnám elképzelni, de szerencsére pár perc alatt elillan, miután felkened és még közelről szaglászva sem lehet érezni a hajon. 

A weboldal szerint nedves vagy száraz hajra kell felvinni, de az üvegen csak az áll, hogy szárazra kell, ezért (meg mert egyébként is jobban szeretem szárazon felvinni) így használtam.
A mennyiséget egyénenként kell kitapasztalni, én magam részére 3-4 cseppet ítéltem meg, mint ideális mennyiség. Mivel tényleg elképesztően könnyű, vastag hajú lányok biztosan többet fognak igényelni. Percek alatt beszívódik és egyáltalán nem ragad vagy néz ki zsírosan. 
A hatása meglepően hasonló, mint a 7-es Olaplexnek, a szálak fényesek, selymesek, nem állnak szanaszét, de össze sem. 
Másnapra sem lesz zsíros hatású, sőt, inkább éreztem azt, hogy pár plusz csepp még elkélne. 

Már használom egy ideje és egyre inkább arra a véleményre jutok, hogy szinte ugyanazt tudja, mint a 7-es Olaplex, azzal a különbséggel, hogy lényegesen rövidebb ideig tart a hatása, valamint - rendes olaj lévén - egy icipicit lenyaltabb a finish, mint a másikkal. Ez ilyen vékonyszálú hajon, mint az enyém, annyira nem előnyös, de más hajtípuson biztos kevésbé érezhető. Ha reggel hajat mosok, másnap délutánra már határozottan az az érzésem lesz, hogy kell még egy kicsi rá, valamint fésülködésnél is azt érzem, hogy néhány óra elteltével már hajlamosabb gubancolódni, mint az Olaplexnél. 

Összegzés 
Ha egy szilikonmentes olajat keresel, netán még vékonyszálú is a hajad, ez egy nagyon jó választás. Rendesen adagolható, nem tudod olyan könnyen túltolni, mint a ragacsosabb textúrájú olajokat. Fény, puhaság, simaság, mindent hoz, amit ígér, ellenben a hatása nem tart annyira hosszan. Még nem döntöttem el, hogy újraveszem-e, mivel az Olaplexet még mindig jobban kedvelem, de egyelőre bekerült a dobogó második helyére. 


Használható festett hajon? 
A termék color-safe, vagyis igen. 

Használható göndör hajon? 
Igen, minden hajtípuson, sőt még szakállon is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése