Rahua Legendary Amazon Oil

2022. október 12.

A Rahua (ejtsd: ra-wa) az egyik legnépszerűbb luxus hajápolási márka, ami több szempontból is nagyon szimpatikus volt számomra. Minden termékük organikus, gluténmentes és vegán, valamint kiegyensúlyozott pH értékkel (4.5 - 5.5) bírnak. Alkalmas gyermekek és terhes nők számára is, mindennek tetejébe pedig támogatják az esőerdők fennmaradását és a Galapagos-szigeteken élő rózsaszín flamingókat. 

Bár nagyon is elégedett vagyok a megszokott Olaplex olajammal, egy ideje már foglalkoztatott, hogy találjak egy jó minőségű, szilikonmentes verziót. Hosszas keresgélés és összehasonlítgatás után landolt a kosaramban a Legendary Amazon Oil, ami egy csupa növényi olajból álló, szilikon- és színezékmentes, tápláló hajolaj. Biztonsággal használható keratinnal kezelt és festett hajon is. 

Az illata isteni. Virágos, egész pontosan gardénia, de hajra kenve csak teljesen közelről és nagyon rövid ideig érződik. Állagra ragacsos, pont amilyennek az ember általában az olajokat képzeli. Nem olyan, mint a szilikonos hajvégápolók, amik szinte eltűnnek a kezedről, ez után tutira meg kell mosnod a mancsod. Az üvege egyébként masszív. Mikor fotóztam, leborult és eltalált egy hasonló kis szikladarabot, mint amilyenen a nyitóképen áll, de még csak karcolás sem lett rajta. 

Az adagolás 
Nedves hajra 1-2 pumpálásnyit ajánl, így elsőre egyet tettem. Elég ragacsos érzés volt felvinni és közel sem siklott úgy a körkefe, mint a szilikonos olajoknál, ami persze várható volt. Valamivel lassabban száradt a hajam olajos vége és kicsit össze is állt. Nem volt vészes, nem ragadt, de picit zsírosnak tűnt. Teljesen más volt látványra és tapintásra is, mint a megszokott. Selymes is volt, meg fényes is, de közben elnehezült. Estére aztán eléggé összeállt. Ha kifésültem, nem látszott, de újra és újra vékony tincsekbe tapadtak a szálak. Totál el voltam szontyolodva. 

Később szárazon próbálkoztam vele. Kb fél pumpálásnyit vittem fel a hajam alsó kétharmadára. Először kicsit összetapasztotta, de idővel egészen beszívódott. Utána is kicsit összeállnak a hajszálak, de nem vészesen negatív értelemben. Nem tűnt tőle zsírosnak, ha hozzá értem, nem volt olajos és a fénye is szép volt, de messze nem olyan jó volt az eredmény mint az Olaplex olajjal. 

Ezek után egy hétig rá sem néztem, de végül újra nekifutottam. A szokásos rutinomat követtem, vagyis nedves hajra felvittem szépen a 9-es Olaplexet, megszárítottam és aztán jött ez. A lehető legkisebb mennyiséget pumpáltam ki, tényleg csak egy cseppet, majd összedörzsöltem a tenyeremben és óvatosan átsimítottam a teljes copfomat és egy kicsit jobban megtapogattam a végeket. A kiálló kis szálak csodásan lesimultak, a hajam még selymesebb lett és nem volt sem elnehezült, sem zsíros látszatú, sem akkor, sem később. Működik. Fellélegeztem. 
Minél többször használtam, annál biztosabb voltam az adagolást illetően és a számomra tökéletes mennyiséget úgy írnám le, mint egyetlen nagy kövér csepp. Ez valahol a harmad pumpálásnyi környékén helyezkedik el, talán egy kicsit alatta. 

Később kipróbáltam még egy módszert, méghozzá hogy esténként kenem be a hajamat vele. Ilyenkor nagyjából duplaannyit teszek rá, mint nappal, vagyis picit több mint fél pumpálásnyit. Másnapra még puhább és selymesebb tőle, mint alapjáraton, miközben nem kelt mosatlan vagy elnehezült érzést. Egészen fantasztikus. 

Akinek kevésbé zártak a kutikulái, annak el tudom képzelni, hogy nagyobb mennyiséget is simán magába szippant, de kezdésnek én mindenképp azt ajánlom, hogy nagyon keveset tegyetek, annyit, amennyi ránézésre maximum egy macska fejére lenne elég. Ha valóban túl keveset raktatok, még mindig lehet hozzáadni, de ha csak kicsit is sok lett, oda az egész frizura. 

Összegzés 
Mikor megvettem, kb a megváltást vártam tőle, aztán a döcögős kezdet után azt éreztem, hatalmas mellényúlás volt. Végül a sok próbálkozásnak hála kitapasztaltam a használatot és most bátran ki merem jelenteni, hogy ez bizony újravevős lesz. Egyszerűen imádom. A hatását, az illatát, az egészet ahogy van.
Árban közepesen drágának mondható, 46 euró (kb 20.000 forint), ami soknak tűnik a 47ml-ért, de két hónap alatt alig egy ujjnyi fogyott belőle, így ki merem jelenteni, hogy hosszú hónapokra elég ez a kis mennyiség is. 

Ha szeretnél ilyen olajat vagy bármi mást, EZEN a linken keresztül 15 euró kedvezményt kapsz a rendelésedből. (Megnyitás után egy kis ablakban jelenik meg a kupon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése