Bobbi Brown Intensive Serum Foundation

2022. május 23.

Alapozók terén semmi sem vált be nálam olyan jól, mint a Bobbi Brown. A megújult Intensive Serum Foundation a jóval praktikusabb pumpás adagolót kapta a régi pipettás helyett. Izzadás- és vízálló, nem oxidálódik, fedése építhető.

Ftalát-, szulfát-, szulfit-, alkohol-, formaldehid-, triklozán-, ásványi olaj-, vazelin- és parabénmentes. 
Az alapozó 40 faktoros fényvédelemmel is rendelkezik az öt legsötétebb árnyalat kivételével, amik 30-asok. 

Alabaster árnyalatban vettem meg, mivel az örök kedvenc Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless alapozómat is ugyanezen árnyalatban használom és annak tökéletes a színe. Ennek viszont nem. Már első alkalommal feltűnt, hogy mintha más lenne és egymás mellé kikenve határozottan látszik is a különbség. Az Intensive Serum alapozó egy fél árnyalattal sötétebb, ráadásul picit rózsaszínesebb is. 

Arcon okésan mutat, viszont a nyakamtól elüt, mivel az lényegesen sárgásabb. Nem durván, inkább csak olyan, mintha árnyék vetülne rá, kivéve, hogy minden fényben látszik. Valószínűleg 10-ből 1 embernek tűnne fel, de én látom és ez bőven elég. 

Ezen kívül negatívumot nem nagyon tudok mondani. Szépen tart, nem oxidálódik, nem ül bele a ráncokba. Bírja az izzadást és egy kis esőt is. A fedése egészen erős, kicsit erősebb, mint a Weightlessnek. Átfényleni körülbelül ugyanannyi idő alatt fénylik át, vagyis hiába a kevésbé matt finish, nem lesz hamarabb zsírosbödön fejed. A púderezésnél picit figyelni kell, mivel a formula miatt ebbe jobban tapad a por, vagyis óvatosnak kell lenni az egyszerre felvitt mennyiséggel, mert nehezebb szétsöprögetni, mint a matt/félmatt alapozókon, vagyis ha nem figyelsz, könnyen cakey lehet a makeupod. 

Összegzés 
Ha tökéletesen passzolna a szín, szívesen használnám, de így nem fogom. Ez a kis árnyalatbeli különbség ilyen világos bőrnél nagyon sokat számít. Amúgy mint alapozó nagyon jól működik, aki talál megfelelő árnyalatot, annak ajánlom kipróbálni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése