Lanolips Rose Hand Cream Intense

2022. január 18.

Alig pár éve találtam rá a kedvenc kézkrémemre, amit a Kora gyártott, mire kb egy éve kivonták a forgalomból. Fogalmam sincs, miért, mivel isteni volt, a másik még meglévő pedig sajnos közel sem olyan hatékony számomra, így új márkákkal próbálkoztam. 

A befutó a Lanolips lett, ami szintén egy ausztrál márka. Termékeik parabén-, PEG-, ásványi olaj és szulfátmentesek, valamint nem tartalmaznak mesterséges illatanyagot és színezéket. Ahogyan a neve is mutatja, az első számú összetevőjük a lanolin, ami állati eredetű, tehát nem vegán termékekről van szó. 

Mi az a lanolin?
A lanolin tisztított gyapjúzsír. Több, mint 130 éve használják különféle kencékben. A lanolin a nyírás utáni gyapjúmosás mellékterméke, tehát a kinyeréséhez nem kell bántani az állatokat, sőt, a nyírás kifejezetten a birkák érdekét szolgálja, hiszen - egyes fajták kivételével - nem tudnak maguktól vedleni, bundájuk pedig beszennyeződik, ami egészségügyi kockázatot rejt magában, valamint nehézzé válik és feleslegesen melegíti őket a nyári kánikulában is. Röviden: a birkanyírás szükséges, ha használsz lanolint, ha nem. 

Most, hogy ezt tisztáztuk, mehetünk tovább a krémhez. A lanolinon túl tartalmaz még shea vajat, kakaóvajat, rózsaolajat (ez adja az illatát is), többféle növényi olajat és E-vitamint. Színre teljesen fehér, állagra sűrű, de könnyen kenhető. Aránylag gyorsan beszívódik és nagyon jól hidratál. Az illata enyhe, rózsás-popsikenőcsös. 

Árban a L'Occitane kézkrémjeivel van egy magasságban, mindkettő körülbelül 90 forint/ml-re jön ki, ha elosztjuk, viszont tapasztalataim szerint a Lanolips krémje sokkal jobban és hosszabban hidratál, mint az illatosított L'Occitane-osok és ezt úgy mondom, hogy egyébként azokat is kedvelem, de attól még ez az igazság. Azok érdes kézzel csak ideig-óráig kezdenek valamit, míg a Lanolips akár fél napig is kitart kézmosások számától is függően. 

Összegzés 
Kedvelem, egyszer már újravettem és ha ez elfogyott, egy másik Lanolips krémet szeretnék majd kipróbálni, hogy lássam, az mivel tud többet vagy kevesebbet. Extrém száraz, kirepedt bőrre egyébként kevés, de amíg csak dörzsis a felülete, addig elbír vele. Egyszóval klassz, teszi a dolgát, tudom ajánlani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése