Morphe X Jeffree Star ecsetkészlet

2019. július 26.

Amikor februárban megjelent, rögtön le akartam csapni erre az ecsetkészlete. Természetesen nem sikerült, annyira gyorsan szétkapkodták. De most végre megszereztem és le is teszteltem őket.

A készletről:
A stock fotók színe kissé megtévesztő lehet, az ecsetek a valóságban közel sem olyan élénk pinkek, mint amilyennek az alapján tűnnek, szóval akit a külsejük tántorítana el a vásárlástól, azért gondolja át még egyszer. Mosásnál nem deformálódnak, kényelmesen lehet velük dolgozni, a nyelük nem csúszik, a kristályszerű forma nem zavaró.
A hozzájuk tartozó tok átlátszó lilásrózsaszín, a cipzár mentén a szegély pedig holografikus. Minőséginek tűnik, az anyag se nem túl merev, se nem túl puha, a cipzár könnyen siklik, egyáltalán nem akad.
A készletet a Morphe angol oldaláról rendeltem, 48£ (kb 17.000 forint) volt.


JS1 alapozóecset (szintetikus)
Embere válogatja, kinek mi a kényelmes egy alapozó felviteléhez, nálam ez az ecset a középmezőnyt képviseli. Sok alapozóecsetet próbáltam már és bár ez a jobbak közé tartozik, van, amit (főleg a sörték formája/puhasága miatt) ennél is jobban szeretek. Egyébként jól lehet vele dolgozni, szépen adja le a terméket, nem szúr, nem csíkoz, könnyű kimosni és nem deformálódik.


JS2 púderecset (szintetikus)
A púderecseteknél szerencsére kicsi a bukta esélye, hiszen fixálni a sminket nem nagy dolog.
Ez az ecset mind formáját, mind a szálak hosszúságát tekintve rendben van és szépen teljesíti a feladatát.


JS3 kontúrecset (szintetikus)
Nem túl buci, így precízen lehet vele kontúrozni, nem kell félni, hogy a kelleténél nagyobb területre sikerül felvinni a festéket. Kezdőknek kifejezetten jó választás lehet.


JS4 highlighterecset (természetes)
Formára hasonló, de kisebb highlighter ecsetet használok (MAC 240S), ami ráadásul még puhább is, személy szerint én azt jobban kedvelem, mivel vele precízebben tudok dolgozni. Ez az ecset is jó, csak egy mozdulattal sokkal nagyobb területet érek el vele, ami nem feltétlenül áll szándékomban. De ízlések és pofonok, talán valaki éppen ezt keresi egy ilyen ecsetben. Minőségileg abszolút rendben van, nem deformálódik, szépen veszi fel és adja le az anyagot.


JS5 szemhéjpúder ecset (természetes)
Nagyon megkedveltem ezt az ecsetet, finom puha szálai vannak, szépen és egyenletesen viszi fel a festéket és gyönyörűen lehet vele satírozni.


JS6 satírecset (természetes)
Nagyon hasonlít a MAC 217-es (újabban 217S) ecsetére, ami a legeslegelső ecsetem volt és azóta is használom. (Kép lent.) A JS6 picit kevésbé sűrű, de ugyanolyan gyönyörűen lehet vele dolgozni. A szálak puhák, szépen viszik fel a szemhéjpúdert.


JS7 szemöldökecset + kefe (szintetikus)
Praktikus, hogy csak meg kell fordítani, ha ecsetet vagy kefét szeretnénk használni, ugyanakkor hátrányos a tárolást tekintve, mindig figyelni kell, hogy ha állítva tároljuk, a kefés rész legyen alul és semmi olyan ne legyen a közelében, ami eldeformálhatja.
Az ecset nekem túl merev, porozásnál könnyen leszedi/elkeni a ceruzakontúrt, ami az egyébként használt MAC 263-as ferde ecseténél nem fordul elő. Az az ecset kevésbé tömött, rugalmas szálakból áll, könnyebb használni. A kefe nem rossz, kicsit duci, puha sörtéjű, inkább szempillaspirálhoz hasonlít - mellesleg ahhoz is használható. Keféből egyébként az Inglot 14M-et használom, az keskenyebb, picit merevebb szálakkal.


Ha a fentiek ismeretében megint vásárlás előtt állnék, nem hiszem, hogy megvenném a szettet.
A JS5 és JS6 nagy kedvenc, őket egészen biztosan, de például a JS7 egyáltalán nem hiányozna, ha nem lenne. A többi ecset tartalékba (na meg suliba gyakorláshoz) jól jön, nem bánom, hogy megvannak, de azt hiszem, róluk is le tudnék mondani, mivel bár kedvelem őket, mindegyikre van egy alternatívám, amit még jobban szeretek használni.

Mindent összevetve ez egy jó ecsetkészlet, kezdőknek, első ecseteknek teljesen megfelel, de profi felhasználásra vannak sokkal jobbak is - természetesen nem ilyen árkategóriában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése